LIA OUENDAG

Kosmisch Weerbericht 25 juni

Venus direct. Venus glimlacht ons weer toe. We hebben weer het “ het komt wel goed ”gevoel.

Venus is vanaf half mei met de klok andersom gaan reizen terwijl ze, als onze zusterplaneet, normaliter met ons mee beweegt en ons ondersteund. Venus als onze zusterplaneet, kent vele Venusiaanse bewoners op de planeet Aarde. Het zijn de mensen met een sterke Venus in hun horoscoop (bijvoorbeeld Venus conjunct Ascendant of het diepste punt in de horoscoop het IC). Venus geeft ons  het plezier van het leven, de flow, laat ons voelen dat het draait om de glimlach en de tevredenheid met het leven zelf. Wanneer Venus even terug loopt in haar baan, verliezen we op een bepaalde manier de schoonheid van het Aardse leven en lijkt de andere kant van de liefde belicht te worden.

Venus herstelt dit goede gevoel tot eind juli 2020.

Vanaf half mei 2020 was het even taai, leken we de affectie minder te voelen, kregen we te maken met een gevoel van desillusie en keerden we meer terug in onszelf. Het leven lijkt dan ineens veel ingewikkelder dan het is. De glans leek eraf te zijn. Dat is normaal. Dat is het effect van Venus retrograde.

Het is uitnodiging de liefde voor jezelf te activeren, minder afhankelijk te zijn van de uiterlijkheden en geldzaken. Venus draagt bij tijdens een retrograde periode, door het belang van eigenwaarde en geld even onder de loep te nemen. En, hoe zit het in onze relaties? Hoe hangt de vlag erbij? Hoe reel is het wat we leven?

Venus verbindt ons met de Zon, ons hart. Ze staat ertussenin en is een mediator. Ze hoort bij ons, bij de Aarde en beweegt gelukkig weer samen met ons door het universum.

We voelen het weer. Stromen weer verder. En pakken de draad weer op waar we half mei gebleven waren.

Neem nog even de tijd… tot na 12 juli om beloften te maken en grote keuzes te maken. Na 12 juli loopt Mercurius weer direct en zullen we weer met volle kracht vooruit kunnen, op persoonlijk niveau en in ons aardse, praktische leven.

Venus maakt een prachtige beweging, kijk maar:

 

Als een roos, een mooie bloemvormige baan, zorgt ze voor de nodige ontspanning en geniet momenten. De Venusiaanse mensen zijn mooi, hebben iets zachts waardoor je je ook graag opent. Ze richten zich op welzijn en welvaart. Hier helpt Venus ons dan ook bij op Aarde. Het is haar specialiteit.

Venus is heel belangrijk voor ons welbevinden en zie hier de verbinding met het Sint Janskruid, die onze hormoonhuishouding kan stabiliseren en ons helpt ons open te stellen voor de liefde. Ontvang het maar, zegt dit kruid. Ze herstelt het zonnevlechtcentrum en stabiliseert onze uitwisseling met de omgeving. Sint janskruid bloeit vanaf de zonnewende. Symbolisch verbonden aan Venus.

En Venus is een ochtendster vanaf half juni. Ze komt hiermee meer terug in invloed op het leven van “overdag” en zet een warme toon. Ze staat laag in het oost-noord-oosten in het teken Stier. Hier herstelt ze ons besef van waar het werkelijk om gaat in ons aardse leven, laat ze ons genieten van de kleine dingen en manifesteert ze nieuw geluk (ook nieuwe relaties die zullen ontstaan deze zomer).

Venus zal richting Aldebaran wandelen, die symbool staat voor onze Aartsengel Michael en de bescherming vanuit hogere sferen. We kunnen door voldoende rust en ontspanning, de verbinding blijven voelen met dat wat goed is en ons positief mag omhullen.

Heb het goed mooi medemens, wat heerlijk om goed en warm kosmisch nieuws te kunnen brengen!

Dank voor jullie aandacht en een fijne avond gewenst.

Zonnige groet,

Lia