LIA OUENDAG

Kosmisch Weerbericht 22-mei

De nieuwe maan van vanavond om 19.39 uur geeft de volgende informatie:

Pars conjunct ASC:

Ga je eigen weg, voel je tevreden met wat er is, werk aan jouw vreugde en creëer zelf de positieve houding en geluk in jouw leven. Jouw levenshouding is je grootste instrument.

Heb de moed de mening van een ander bij de ander te laten. Dat wat jou niet voedt, kun je loslaten en zul je ook los moeten laten. Jij bent een belangrijke poort naar de wereld en veel betekend wanneer je bijdraagt met zachte ogen, een open blik en een leven naar jouw hart. De komende weken zal er opbouw van zelfvertrouwen zijn, zullen mensen sterk voelen hoe ze voor zichzelf op willen komen. En dat lukt niet via strijd, emoties of wilskracht.

Poolster Betelgeuse conjunct Noord knoop en in conjunct Jupiter:

Betelgeuse is nog steeds van grote invloed en een reusachtige Zon die ons bijstaat in het volgen van het gezonde verstand. Het is een lotsaspect met de belangrijke collectieve ontwikkeling deze fase, onze intuïtieve logica te gaan volgen. Als het niet logisch is, vraagt het een handeling om voor jezelf, in jouw eigen leven de zuiverheid terug te brengen. Rechtvaardigheid is onder onze aandacht. Ontnuchtering en realiteit over jouw eigen leven, bestaan en omgeving.

De waarheid hoeft niet verdedigd te worden. De waarheid is overduidelijk en het universum relatief eenvoudig georganiseerd.

Dus, stem af voor je uitspreekt. Tel tot 10. Houd je darmen in de gaten (dikke darmfunctie staat onder druk), er valt veel te verwerken in de binnen- en buitenwereld en dit kan lichamelijk voelbaar zijn. Probeer voldoende te verwerken en uit te scheiden! Houd niet vast… stroom door… laat los wat niet van jou is beweeg mee. Bamboe kwaliteit. Sterk en veerbaar, luchtig en licht.

Het is zoals het is

Er zijn tegengestelde belangen te zien in de wereld. Onderhandelen zal lastig zijn. Grote verschillen in ideeën en drijfveren worden groter. Er is een duidelijke strijd voelbaar zonder verbinding en praktische oplossingen (op dit moment).

Eclipsen en dan…

Eclipsen zijn bedoeld voor spirituele ontwikkelingsstappen en het energetisch reinigen van het lichaam. Iedere eclips periode worden wij bijgepraat door onze Zon (grotere veld en universele lichtwereld) en Maan (kleinere wereld). De atmosfeer op Aarde verandert dan even en neemt een voelbare, andere energie ons mee naar binnen en vervolgens weer fris, opgeruimd en helder naar buiten. Daar waar de eclips zichtbaar is, letterlijk, is de invloed het grootst. Hierbij is de invloed van de Zon groter dan die van de Maan.

Het gaat er uiteindelijk om ons potentieel te leven en onze unieke bijdrage te doen aan deze wereld (Zon) en niet te verzanden in de zorg, zorgzaamheid en het reflecteren van de kracht en waarheid van een ander (Maan).

5 juni een Maaneclips: (gedeeltelijk zichtbaar)

20 juni een Zonne eclips (niet zichtbaar wel voelbaar)

Een periode wat meer naar binnen… reflecteren… voelen en gewaar zijn…

Dan de Zonneclips, besef, terug in je kracht komen, plannen maken en willen oogsten!

En dan.. het resultaat eind juni.

Eind juni staan Jupiter en Pluto weer samen, naast elkaar en vormen een volgende fase in de diepgaande transformatie die wereldwijd plaats vindt. Bang zijn is niet nodig. Wel wakker blijven en jezelf blijven beschermen tegen dwangmatige en onredelijke invloeden van buitenaf.

Blijf opruimen, schoonmaken en je huis ontdoen van oude energie.

Bid, mediteer en ontvang licht, heel veel licht.

Aarden, jezelf zijn en weten wat je nodig hebt en kunt manifesteren

Zon en Maan op 7 graden in Stier, ons lager en hoger zelf werken goed samen. We weten het zelf eigenlijk heel goed. We kunnen onszelf steeds beter helpen.

7 staat voor de spirituele realisatie. Het handelen vanuit onze Spirit. De weg van het zware materiële naar het spirituele. Loslaten van verkeerde relaties, drijfveren en grote zorgen in de vorm van materiële zware lasten.

Deze weken brengen ons naar de vervulling en voltooiing. Rust en berusting in jezelf en jouw eigen leven, omdat je daar de juiste keuzes voor durft te maken.

Mocht je het fijn vinden te mediteren rond nieuwe Maan, mediteer dan op de vruchtbaarheid van de Aarde, haar licht, haar twinkels en onze creatieve vermogens als mens veel te kunnen betekenen.

Heb het goed mooi medemens, verwacht wonderen en kijk! Kijk met zachte ogen ~.

Namasté,

Lia