LIA OUENDAG

Kosmisch Weerbericht 19 juni

We komen bij. Als een vogeltje leren we weer te vliegen, hogerop te komen en verkennen we onze nieuwe vrijheden en wereld om ons heen.

Het is interessant nu te leven. Allesbehalve saai toch? Deze tijd is zo boeiend. Zo intens en toch zo overzichtelijk want het gaat vooral om 1 ding. En dat is de Aardse levensweg. Het leven ontvouwt zich en het universum werkt bij de uitslag van jouw houding.

Karma, mocht je daar mee bezig willen zijn, is er om overstegen te worden en de ziel wenst te leven, te ervaren en haar trilling ieder leven verder te verhogen.

Tevreden zijn
De Aarde biedt ontwikkeling aan 7,6 miljard mensen en bijbehorende natuur. Dieren, volkeren, alles ook, bergen en insecten maken deel uit van onze bewustzijnswereld. De grootsheid van dit gegeven en tevens de kracht om in het kleine tevreden te zijn, horen bij de dualiteit van het Aardse leven. We willen groter leren denken en dienen daarbij geaard te blijven en in ons eigen centrum te zijn. Verantwoording te leren dragen voor wie wij zijn, onze waarheid en eigen inzichten. Door te zijn wie we zijn, dragen we bij. Meer is niet nodig.

Je kunt meer dan je denkt
Er is een duidelijk lotsaspect zichtbaar in de horoscoop van deze nieuwe Maan, om vanuit een collectief belang praktisch te blijven handelen en ons dienstbaar op te blijven stellen ook al lijkt het resultaat soms klein en ongrijpbaar. Gewoon opruimen zonder dat iemand er iets van merkt, werkt toch! De energie verandert.
Gewoon een kaartje sturen aan een dierbare die je al een tijdje niet hebt gezien omdat het fijn is voor iemand om een kaartje te ontvangen en te weten dat jij aan haar/hem denkt. Het doet goed.
De beperkingen die we kunnen voelen in de buitenwereld, zijn relatief. Je kunt meer dan je denkt. Door jouw energieveld op te pimpen, komt er meer licht naar je toe en wordt de uitwisseling weer leuker dan het was.
De beperkingen zijn ook bedoeld als grens, als alarmbel, als gegeven waar je op kunt reageren.
De kunst van de natuur is zich niet op te laten jagen. De natuur neemt de tijd en zo reageert ook ons lichaam altijd wat later en langzamer dan ons snelle denken. Het hoort zo. Het heeft een functie dat het lichaam reageert wanneer wij er met ons hoofd, allang uit zijn. Het laat ons verwerken en verteren en brengt ons een niveau verder.

Weer genieten
Venus zal vanaf de 25e juni weer direkt gaan lopen. Hoera. We weten weer hoe we ons in de materie willen uitdrukken, waar we van kunnen en willen genieten en doen dat ook! Venus brengt ons de voldoening over wat we neerzetten, we voelen onze koers weer en willen niets liever dan ons eigen leven leiden. Ambities worden wakker. Venus direct helpt ons om de schoonheid weer te zien en mee te stromen (ook financieel accepteren dat het nu is zoals het is, tevreden en niet anders willen).

Spreek je uit
Neptunus invloeden zullen spoedig ongrijpbaar worden. Ook de dromen en wensen, lijken moeilijk te vangen en te concretiseren. Echter, het zielsstuk hierbij is dat je een collectieve, grotere motivatie betrekt bij jouw persoonlijke wensen en verlangens en op die wijze merkt dat het meer gedragen kan worden. Het is een uitnodiging je uit te spreken en aansluiting te vinden. Hier is social media een prachtig middel voor maar ook de tekst, het beeld en visualisaties.

Blijf wakker
Het vaccinatie programma zal door duistere en ondoorzichtige fases gaan en als onduidelijk en manipulatief verder worden ontwikkeld naar de wereld. Misinformatie en onwaarheden horen hierbij. Waak voor het grote nieuws. Houd het klein en overzichtelijk ook in informatieland. Verleidingen zijn groot. Verlamming is snel aanwezig. Bewust gebruik van alcohol, koffie en beperkte suikers zorgen voor de juiste energiebalans en minder schommelingen.

Wees voorbereid op oponthoud en vertragingen
Er is heel veel te melden over de huidige kosmische situatie. Ik kan vertellen over Mercurius retrograde die van 18 juni tot 12 juli retrograde loopt! Even geen weken voor contracten en “goede deals”. Houd rekening met oponthoud, vertragingen en een andere, gewijzigde planning. Een leuke tijd tot 12 juli om wat meer te schrijven en jouw handelingen onder de loup te nemen.

De liefde stelt gerust
Ik schrijf nog graag over Venus, die nu aan de ochtendhemel waarneembaar is en niet langer ‘s avonds. Venus die vandaag wordt bedekt door de maan (overdag)!
De liefde mag het behoeftige kind gerust stellen. We voelen ons beschermd en omhuld vandaag en weten weer hoe we willen genieten.
Vega vraagt ons vooral beschaafd te blijven, zorgvuldig met ons praktische leven om te gaan en bescheiden te blijven. De Aarde is ons dankbaar.

Geef je eigen leven meer leiding
De zwarte Maan is een karmisch punt in de horoscoop. In de komende nieuwe Maan horoscoop (21/6 om 8.42u) staat ze bijna conjunct het MC (op 1 graad na). De duiding hiervan is dat we als mens de verbinding met de grote wereld wat kwijt lijken te zijn, het gevoel van een wereldburger zijn is ver te zoeken, De kernkwaliteit hiervan is dat we ons eigen leven meer leiding dienen te geven, het meer zelf sturend en zelf voorzienend dienen aan te gaan en minder naar de buitenwereld dienen te kijken. Er zijn weinig voorbeelden waar we ons aan kunnen vasthouden. We dienen het vooral nu zelf te verzinnen en zelf te doen!

En dat kunnen we samen, met onze hartmensen om ons heen, prima! Wil je meer lezen? Lees dan hier mijn laatste nieuwsbrief.

Geniet van een zalige zomer, jouw zon en onze vruchtbaarheid op Aarde.

Heel graag tot een volgende keer en dank voor jouw tijd en aandacht voor mijn werk.

Zonnegroet en een heerlijk weekeind gewenst.
Graag tot ziens in mijn praktijk.

Lia