LIA OUENDAG

Kosmisch weerbericht 17 juli

Frisse blik
We kunnen deze dagen een bijzondere komeet waarnemen met ons blote oog.

De komeet Neowise. Zichtbaar vanaf Europa, vandaag 17 juli zal de staart op zijn sterkst oplichten. Neowise komt uit de Oort nevel, aan de rand van ons Zonnestelsel. Op 23 juli zal Neowise het dichtst bij de Aarde zijn, namelijk 103 miljoen kilometer verderop. Vanaf half augustus zal Neowise zo ver zijn doorgereisd dat hij nauwelijks nog zichtbaar is. Deze komeet geeft een nieuwe kijk op zaken en inspireert ons.

Hartverwarmende acties
Mars nadert de Zon en komt sinds jaren niet zo dicht bij de Zon als deze periode. Mars neemt de warmte op van de Zon (onze wilskracht kan het hart verwarmen als we daarvoor kiezen en vitaliteit kan toenemen wanneer je kiest voor de juiste motivaties van handelen).  Op 3 augustus 2020 nadert Mars het punt waarbij hij de Zon het dichtstbij nadert. Dit veroorzaakt een stralende Mars vanaf Aarde bekeken. Dit is niet zomaar zo, het triggert ons de acties te belichten, de daadkracht letterlijk in het zonnetje te zetten.

Venus, Mars, naast Jupiter, de Maan en Saturnus geeft ons een mooie sterrenhemel om naar te kijken.

Heling van samenwerking en communicatie in (liefdes)relaties
Astrologisch gezien staat Mars naast Cheiron in aspect met Mercurius (vierkant) van het 3e naar het 7e huis. De invloed hiervan gaat over de helende communicatie en de bekend tot 10 tellen. Hoe zeg je het? Met wat voor energie handel je? Deze weken gaan over heling van korte termijn acties in relaties. Probeer discussies over onbelangrijke zaken te vermijden en juist gebruik te maken van elkaars kwaliteiten en talenten. De poolster werkt nauw samen met ons grootste collectieve leerproces namelijk, informatie-uitwisseling en hier een zinvolle richting aan geven. Welke contacten en kennis dragen bij aan een opbouw van het goede gevoel? Welke motivaties zijn de moeite waard voor ons hart en relaties (hart-taal)?

Lichamelijke reacties
Onze energie en uithoudingsvermogen is aan het veranderen. Ons lichaam reageert op de resonanties van de Aarde en buiten de Aarde. Ons lichaam laat van zich horen. Het verandert mee, net als de planeten om ons heen en onze eigen Aarde die in de basis van atmosfeer verandert. De signalen die ons lichaam opvangt worden vertaald door jouw energiehuishouding en gemoedstoestand. Deze uitwisseling met de diverse hemellichamen om ons heen is veelzeggend en belangrijk om rekening mee te houden wanneer je uit balans bent of je je zonder aanwijsbare reden anders voelt. Neem het niet allemaal te persoonlijk op… De Zon staat voor een algeheel herstellingsvermogen wat nu plaats vindt en toename van levenskracht wanneer we ons veilig voelen, thuis zijn (in een behapbare wereld) en de ander nabij durven laten komen (zachte, ontvankelijke uitwisseling met de ander durven aangaan).

Liever klein maar fijn
De bundeling van planeten en positie ten zuiden van de Zon (zie afbeelding) geven aan dat de innerlijke wereld belangrijker is deze groeifase, dan de buitenwereld. De diepere lagen zijn boven geborreld en veel zaken kunnen niet uitgesteld worden. Denk hierbij ook aan behoeften, wensen, genezingsprocessen en opruimacties. Veelal vinden deze processen eerst in de familie plaats. Door meer ruimte en relativeringsvermogen toe te passen in familierelaties, kan karma afvloeien. Loslaten waar je toch niets aan kunt veranderen. Liefde voelen voor de ziel van de ander is een mooi streven en draagt bij aan het lichtnetwerk op Aarde.

Veranderingen volgen elkaar snel op
De wereld zal de komende twee jaar in heel snel tempo veranderen en ook jij zult jouw dierbaren willen blijven omarmen. De details en het aards gefriemel komen op de achtergrond te staan. We dienen ons nu al druk te maken over waar het werkelijk om gaat.

Luchtigheid en logica
20 juli 2020 is het nieuwe Maan, om 19.33 uur. De nieuwe Maan luidt een periode in van onverwachte, verrassende ontmoetingen en spontane gesprekken. Een aantal weken om lekker bij jezelf te blijven en goed in je stevige, gewortelde schoenen te staan. Onze collectieve leerprocessen blijven voorlopig gaan over het verbinden van denken en voelen, volgen van ons hart met de nodige verantwoordelijkheid voor jouw eigen leven. We willen de driehoek herstellen (geest, lichaam en ziel/ jij, aarde en hemel). Hier hoort het lucht element bij. Denk ook vooral logisch, blijf jezelf, gebruik humor en zie de verbanden (5G en Corona bijvoorbeeld). Zie hierbij de link naar een mooi artikel over het virus.

De nieuwe praktische weg wil gevonden worden, hoe, waar en met wie te leven. Door met elkaar te praten, uit te wisselen en van elkaars kennis en gebruik te maken vormen we een krachtig lichtlichaam en zullen we onze weg moeiteloos blijven vinden.

Vrienden met de tijd
Rustig blijven is de trend. Open en ontvankelijk, knus en gevoelig, regelmatig met jezelf om jouw inzichten te kunnen ontvangen. Het Kreeft principe is de komende weken een grote invloed, de Zon is een paar dagen geleden het teken Kreeft binnengelopen en zal vanuit hier onze kwetsbaarheid en bescheidenheid aanraken. We trekken ons graag wat terug deze weken, met elkaar, lekker thuis, rustig en tevreden, blij met wat er is. Trouw en betrokken. Een aantal weken om niet te veel op te eisen of door te drukken maar juist meer dagelijkse bescherming te vragen tegen de manipulatieve krachten die proberen invloed op ons te krijgen. Misleiding en verwarring (na alcohol gebruik, depressies door koffie) kun je voorkomen door vaker te mediteren en voldoende licht om je heen te verzamelen door fijne activiteiten en prettige mensen om je heen.

Denk in geduldig zijn en kwaliteit. Probeer nu niet van alles voor elkaar te krijgen, dit komt weer vanaf half augustus. Nog even pas op de plaats. Wat de bedoeling is, komt nu vanzelf.

De buren en de directe omgeving krijgen een belangrijke plek in de samenleving. Lokaal denken, logisch en nuchter, gericht op kwaliteit en korte, betrouwbare lijntjes.

Binnen families zullen de nodige intense gebeurtenissen plaatsvinden (eind juli, begin augustus) om patronen te gaan doorbreken. Allemaal volgens afspraak van het zielsplan. We hebben elkaar niet voor niets uitgekozen binnen het gezin om een bepaalde rol te vervullen in ons leven. Denk groot “😊). Zie hier ook mijn programma Your Family Matters.

Happy days
Met het gelukspunt op de ascendant, mogen we gewoon gelukkig zijn de komende weken. Zonder te kritisch te zijn, te zorgelijk maar gewoon omdat heel veel goed is zoals het is. We kunnen er veel van maken de komende tijd. Ons Aardse bestaan is betrekkelijk en ook vandaag, een klein onderdeel van een groter bestaan.

Alle goeds, pluk de sterren van de hemel ~. We worden verwend door de hemel.

Zonnegroet,
Lia