LIA OUENDAG

Kosmisch Weerbericht 14-mei

Pas op de plaats
Oeps, voel je dat deze week?
Even een pas op de plaats maken, zo lijkt het Universum te melden.
We worden terug geduwd in onze stoel. Dat gevoel van de start voor een leuke rit in een boeiende achtbaan die je zo gaat ervaren. Er is vertraging. Je weet niet wat je kunt verwachten en je hebt twee keuzes:
1. je schiet in de angst.
2. je vertrouwt op de bouwers van de achtbaan en geeft je over!

Jupiter staat even stil, loopt retrograde van 16 mei tot 13 september 2020.
Saturnus loopt retrograde tot 29 september 2020.
Pluto loopt retrograde en weer direct op 4 oktober 2020.
En dan ook Venus even terug in haar baan, tot 25 juni aanstaande retrograde.

Wat betekend dit?
Het teruglopen in de baan van onze buurplaneten, is van belang voor de introspectie, het naar jezelf kunnen kijken en even naar binnen mogen treden. Het voelt soms wat benauwd nu, alsof je minder lucht krijgt, alsof je even jouw adem inhoudt. Het is slechts het aardse deel in jou wat dat ervaart. Denk groot, voel de betrekkelijkheid van regels, geld en meningen. Blijf nieuwsgierig en volg je inspiratie behoefte. Blijf je dingen afvragen en studeren. Het houdt ons wakker en voedt onze ziel.

Na een periode van 20 jaar staan Jupiter en Saturnus weer samen en over 20 jaar zal dit weer het geval zijn. Dan weer onder andere condities en omstandigheden maar met een zelfde heldere impuls: voel je verantwoordelijk voor jouw eigen geluk en groeipotentieel. Wees helder en krachtig in jouw visie en richting, dan werkt het Universum graag met je mee.

Venus retrograde is door de wereldastrologen altijd omschreven als een risicovolle financiële crisis, verlies van geld. Maar dat hoeft niet altijd letterlijk genomen te worden. Het vierkant wat Venus maakt met Neputunus geeft een wat mat gevoel. De lagere energie ervan zal een uitzichtloos idee brengen en onduidelijkheid geven over de persoonlijke verlangens. Het is belangrijk te waken voor misleidingen en niet verder naar alcohol te neigen. Probeer niet te kiezen voor de makkelijke weg omdat je het anders niet weet… investeer tijd in jezelf, wees gewoon wat langzamer en trager dan je gewend bent, dat is wat de Kosmos vertelt.

Eenvoud is zo gek nog niet
De Zon staat op de grens van Ram en Stier. Tot half juni staat de Zon nu in Stier. De Zon doorloopt maar liefst 38 graden dit teken en is hier tot ongeveer 22 juni.

Een wat taaiere, aardse tijd die ook op die wijze benut kan worden. De natuur laat haar kracht zien, is haar bloei en vruchtbaarheid aan het verzorgen en de volgende fase aan het voorbereiden. Wij kunnen mee genieten. Van de mooie natuur, de verfijning en het  mooie groen. Heerlijk met de handen in de grond, “moestuinen”, basics, financiële planning, aardse doelen uitwerken. Je afvragen “Hoe wens ik me op langere termijn dienstbaar te maken?” Wat is belangrijk los te laten en te versoepelen in mijn dagelijkse leven? Kloppen mijn acties nog met mijn behoeften? Staat er dat in mijn agenda waar ik ook achter kan staan?

Er gebeurt deze week veel op de achtergrond. Achter de coulissen. Er is veel gaande op diepere lagen. De directe confrontatie of directe actie is dan ook niet zo passend deze dagen. Het leven loopt wat trager, wat moeizamer misschien naar jouw snelle denken maar ach, het geeft je wat bedenktijd. Slow down en ontspan lekker….

Heling van mediumschap
Wees je gewaar van jouw intuïtie. Hoor, zie, ruik en voel vanuit het grotere perspectief. De informatie is zo dichtbij maar je dient het wel te willen ontvangen. Hoe zuiverder jouw lichaam, hoe zuiverder jouw houding, hoe meer er naar je toe kan komen. Jouw lichaam is het filter naast het brein wat zaken snel invult en persoonlijk kleurt. Door meditatie, yoga, wandelen, juiste voeding en een gezond leefritme kun je je hierin verder ontwikkelen dan ooit.

Neutraliteit
Door de zwarte Maan, conjunct Cheiron zien we heling van dit kosmische kanaal bij veel mensen. Jouw mediumschap kan geactiveerd worden. Jouw brugfunctie is van belang. Het hoger en lager zelf smelten samen. Het mannelijke en vrouwelijke deel in jou willen dikkere vrienden worden. Ook in de seksuele ontwikkelingsweg bij stellen is dit herkenbaar. De neutraliteit van het lichaam zal toenemen maar de intensiteit van de liefde zal ook toenemen. We vinden elkaar op een andere manier, via onze lichamen. Er is veel groei mogelijk via de juiste intimiteit. Het samenzijn geeft energie.

Vlieg!
Een prachtig lotsaspect helpt ons hierbij namelijk de inconjunct tussen Antares en Uranus: het geeft ons een impuls de grotere wereld een kans te geven. Je open te stellen voor andere mogelijkheden. Jouw denkwereld te vergroten met inspiratie van buitenaf.

Uranus staat verder alleen… maakt even geen contact met haar broers en zussen in ons Melkwegstelsel. Dat zegt veel. We voelen ons af en toe vrij, écht vrij maar als een wip wap kunnen we dat ook ineens helemaal kwijt zijn. We missen de verbinding met het reizen, de grote wereld, we lijken even niet overal heen te vliegen om de Aarde verder te ontdekken.

Het reizen op de oude manier zit er even niet in. Dat zou een uitnodiging kunnen zijn onze vleugels, onze eigen vlucht, te integreren in ons dagelijks leven. Je kunt jouw eigen keuzes maken. Jouw eigen houding bepalen. Vooral in het dagelijkse leven, wil je meer jouw gevoel gaan leren volgen. Woorden en daden willen samen gaan met het onderbuikgevoel wat klopt. En dat maakt je vrij. Jouw goddelijke vonk, jouw kosmische antenne zal belangrijker en sterker worden. Dat is het lotsaspect. Onze collectieve ontwikkelingsweg die ons op dezelfde frequentie verbindt.

Actie wordt beloond. Pionieren werkt. Jouw emoties tonen en delen geeft verbinding en verdieping in relaties. Volg je impulsen en draag jouw ideeën uit. Ik denk dat de wereld daarop zit te wachten.

Ik weet dat de wereld ook op jou zit te wachten.
Vlieg!
En verken jouw ruimte zo groots als mogelijk.

Zonnegroet en een heerlijk weekeind gewenst.
En heel graag tot ziens.

Zonnegroet, Lia