LIA OUENDAG

Kosmisch tussendoortje 6 oktober 2020
Als je mij vraagt, wat zegt de “Universe” over deze boeiende maar onrustige periode, is het een boeiend verhaal. Een verhaal over opschoning en hervorming. De huidige situatie is zo (zie overzicht van vandaag van ons Universum).
 
Als actueel beeld de Aarde bij Mars (actie, moed, energie, motivatie) en Ceres (symbool voor vruchtbaarheid, genen, voeding) als team aan een zijde van de zon. Achter de Aarde staat Mars, vrij dichtbij en vanaf de Aarde ook goed zichtbaar. De energie van Mars beïnvloedt ons krachtig, pas op voor irritatie, boosheid en emotionele onrust, dit is snel gebeurd. De goede invloed van Mars kan zijn dat je met de juiste motivaties veel moois kunt neerzetten, fysieke inspanning makkelijker gaat en ook daadkracht gevoeld wordt. Het maakt ons assertief en volkomen logisch stevig voor onszelf op te komen. De rugpositie van Mars biedt ons mondiaal gezien stuwing en onrust voor de lagere energieën en lager bewustzijn.
 
Aan de bovenzijde op dit plaatje zie je het belangrijke transformatie team: Pluto, Saturnus en Jupiter. Dit team draagt bij aan de grotere ontwikkelingen die de grote Centrale Zon manifesteert namelijk de opbouw van een leven vanuit hoger bewustzijn. Pluto staat in verbinding met dit galactische centrum. Karma kan getransformeerd worden, juist de komende maanden en begin volgend jaar zal ons lichaam meetrillen door via rust en aanvaarding, lichtkracht op te slaan en energie om te zetten.
 
Het aards gefriemel is voorbij. We dienen ons nu bezig te houden met belangrijke zaken. De tv uit. Netflix opzeggen. Alcohol en andere verdovingsmiddelen vaarwel zeggen. Op naar de zuiverheid. Handelen naar je geweten. Wakker worden en spiritueel zijn, wil aangeven dat we ons verantwoordelijk voelen voor ons eigen geluk en welzijn. Geaard zijn biedt de gelegenheid bij te dragen aan betere omstandigheden. Incarneren betekent gebruik willen maken van jouw talenten en oeroude wijsheid, opgebouwd in levens.
 
Het kosmische beeld is voor mij 1 op 1 gelijk met het astrologische beeld. Dus, zoals het is. Zon op 18 graden Maagd vandaag, maan op 7 graden Stier. Mars op 28 graden Vissen (voor veel mensen is er een ongrijpbare motivatie, onduidelijke koers maar doen we ons uiterste best) en Saturnus nu op precies 0 graden Steenbok (nieuwe fase in het vormgeven van het nieuwe!). De noordknoop recent in Stier terecht gekomen, onze belangrijkste levensopdracht is dan ook Stier gerelateerd; op zoek naar grond onder de voeten. De stierfase heeft behoefte aan vriendelijkheid, rust en wil gewoon harmonieus genieten van de dag van vandaag. We willen tempo vertragen, het jagen lukt niet meer. Deze fase geeft vaak moeite met concentratie, kan wat lui maken, koppig en als taai aanvoelen. De grote collectieve opdracht is om de Aarde te koesteren, onze kleine wereld op te schonen en flexibel en creatief te zijn. Te aarden! Stier is Aarde! Stier opdracht is om behulpzaam te zijn, betrouwbaar naar jezelf en naar de ander, realistisch en met beide benen op de grond.
 
Hoe doe je dat in een turbulente, onrustige samenleving?
Door jezelf te zijn, door jouw eigen pad te volgen en minder afhankelijk te zijn op alle vlakken.
Zorg voor jouw plan B.
En organiseer jouw leven, werk aan de grote lijnen, pak aan wat nodig is en stel praktische zaken niet uit. En als je niet goed bent in jouw eigen leven organiseren, kun je dat leren. Lees hier verder.
 
Beschaafd, integer handelen is de manier. Zuiver, met de juiste intenties en vanuit het hart. Dan kan het niet mis gaan ~.
 
De misleiding en verleiding zal toenemen. Het is heel makkelijk jezelf te verliezen en toe te geven aan lagere energieën. Het is veel moeilijker en vraagt dan ook Stier kwaliteit, om vol te houden, op een positieve manier koppig te zijn en op de grond te blijven staan. Intensiteit is fijn wanneer deze vanuit balans en harmonie wordt ervaren. Intensiteit positief kunnen ervaren heeft te maken met overgave, vertrouwen, zelfliefde en weten dat we onderdeel uitmaken van een grotere reis.
 
Jij en ik zijn onderdeel van een prachtig, universeel, kosmisch lichaam. Ons fysieke lichaam is constant in verbinding met de zon, met de natuur om ons heen en alle dierbare zielsverwanten op en buiten de Aarde. Je kunt je bewust worden van dit grote energetische veld, door goed geaard te zijn, vanuit jouw bekken/basis en stuitchakra verbinding te maken met de zon en je te laten verwonderen over de rust die over je heen komt.
 
Heel veel groei zal niet via informatie en woorden naar ons toekomen maar via beleving. Via synchroniciteit. Via meditatie, wandelingen in de natuur, via rust, via een gevoel… Bewust worden en wakker zijn heeft steeds meer te maken met aanwezigheid en kenbaarheid van de wereld om ons heen. Daar buiten de Aarde. Het elektromagnetische veld wat snel verandert, ook op onze buurplaneten. Niet alleen op Aarde vindt er een hervorming en opschoning plaats.
 
Dank lieve Zon, lieve Maan, lieve broers en zussen om ons heen, dat we deze geweldige Aardse ervaring mogen beleven. Niets is zo magisch als in verbinding zijn met deze enorme ontwikkelingsweg.
Namasté zeggen we als gebaar om een vreedzame, warme groet naar het universum te sturen in de hoop, een positief bericht terug te ontvangen. We buigen voor ons Hoger Zelf, voor jou, voor elkaar. Namasté creëert vibraties naar degenen die het gebaar ontvangt. Het creëert een soort lus van geluk, waarbij positieve energie kan worden gegeven aan degene die het gebaar ontvangt.
 
Daarom, Namasté mooi medemens,
Een fijne dag vandaag.